Elysa Kramer

Ik zie een goed werkend team als een optelsom van relaties. En dat is meer dan een optelsom van individuen. De verbinding ontstaat als je deelt waarom je iets doet in je werk. Werken vanuit het waarom is duurzamer. Het is gemakkelijker om vanuit het waarom te definiëren welke waarde je als (OR-)team wilt toevoegen richting de medewerkers en de bestuurder.

Binnen trainingen werk ik aan een veilige, open en speelse sfeer. Ik nodig de teamleden uit om van zich te laten horen en nieuwsgierig te worden naar elkaar en open te staan voor de diversiteit aan geluiden binnen het team. De aandacht tijdens de training richt zich op het positieve, gericht op de toekomst en de ambitie. Daarnaast kijken we naar wat er eerder heeft gewerkt in de succesverhalen van mensen. Zo ontstaat er het besef binnen de groep, welk potentieel er binnen het team is, en dat succes haalbaar is.

Ook laat ik de mensen heel bewust kijken naar de impact van hun communicatie. Met de nieuwe medezeggenschap is dialoog en persoonlijk leiderschap nog belangrijker geworden. ‘Hoe vergroot je je cirkel van invloed? ‘Hoe zit het met je dialoog skills?’ ‘Hoe draag je er zorg voor dat je de dialoog open, uitnodigend en constructief houdt?’ Ik ben wat ze noemen een echte procestrainer, heel dichtbij wat er dan gebeurt en daarop inspelend. Ieder moment is een leermoment…

Naast trainer ben ik ook werkzaam als adviseur en heb ik een teamontwikkeling-interventie ontwikkeld ‘Mapping The Future’, waarbij teams in 12 stappen hun identiteit, ambitie ontwerpen en de route ernaar toe in kaart brengen.

Opgeleid als Sociaal- en Organisatiepsycholoog, trainers- en coachingsopleidingen gevolgd, gecertificeerd trainer MBTI, Roos van Leary certificaat, veranderkunde certificaat.

Team / MBTI / medezeggenschap